Hjem > Løsninger > Innhold

Fordelene av manuell, semi-automatisk og full automatisk CMM

Sep 22, 2016

Tre koordinatmålemaskin (CMM) er en form for målemaskin som kan representere geometrisk form, lengde og omkretsen av en sirkel dele innenfor rammen av et mellomrom. Det kan deles inn i manuell, halvautomatisk og helautomatisk type.

Semi-automatisk CMM, sammenlignet med automatisk CMM, er mangelen på fullstendig automatisk nål sondesystem . Når arbeidsstykket blir målt i henhold til programmet, en gang for å transformere sonden til annen vinkel, den må benytte kunstig transformasjon.

Når det gjelder nøyaktighet, manuelle tre koordinater måle maskin er ren manuell drift, slik at tilfeldige feil er mer enn automatisk type. Hel-automatisk CMM, sammenlignet med den halvautomatiske, er helautomatisk CMM med automatisk styring ved tidspunktet for målingen, som kan utføre sats måler, gjennom programmering. Så sammenlignet med manuell tre CMM, den automatiske typen betraktelig bedre deteksjon effektivitet.

Når det gjelder pris, manuell typen siden det ikke er motion control system, slik at prisen er relativt lav. Generelt har manuell typen et høyt krav på operatørene, jo mer erfaring operatørene har, kan den høyere nøyaktighet nå. Vanligvis, hvis inspeksjon beløpet er lite, og nøyaktigheten er ikke høy, kan velge manuell CMM. Semi-automatisk type har visse fordeler i pris i forhold til automatisk CMM. Men på den måler effektivitet, er helautomatisk maskin bedre.

Vennligst informer oss hvis du har spørsmål eller råd

E-post: overseas@cmm-nano.com